• TECHKNOW
 • TECHKNOW

  Resize
  Dock/Undock
  NEW FAQ ADDED
  X
  Stef Wertheimer

  Стеф ВертаймерОснователят на ISCAR. Той доведе ISCAR до една успешна реалност с динамично и прозорливо ръководство.

  Eitan Wertheimer

  Итън Вертаймер 1951-2022
  Бивш председател на борда на директорите на групата IMC. Управлението му е основноположно на мултинационалния успех на групата


  Създателите

  Първоначално ISCAR е създадена в малък гараж в Нахария от Стеф Вертхаймер и съпругата му Мириам. Поставяйки основата за успеха на ISCAR, прозорливостта и находчивостта на Стеф Вертхаймер изградиха една утвърдена индустрия . Интензивната упорита работа, подсилена от страстен ангажимент за продължаване на иновациите, накара ISCAR да стане лидер в индустрията - израствайки от семеен бизнес от 1950 г. в една от най-добрите световни компании за инструменти.
  През 80-те години на миналия век Ейтан Вертхаймер продължава политиката на баща си и ISCAR се превръща във водещ световен играч. Разрастващата се компания се премести в индустриалния парк Tefen, разположен в Западна Галилея, Израел. Иновациите се превръщат в навик за Стеф и Ейтан Вертхаймер и в традиция на всички нива в компанията. ISCAR се разширява на пазарите в Европа, Далечния изток и Западното полукълбо и установява своето глобално присъствие чрез създаване на заводи, дистрибуторски центрове и офиси за продажби/обслужване в целия индустриализиран свят. В резултат на това днес инструмент ISCAR може да бъде доставен в рамките на часове до всяка точка на земното кълбо.
  ISCAR е водеща компания в рамките на International Metalworking Companies (IMC) Group, която е собственост на Berkshire Hathaway от 2006 г. „Да бъдеш свързан с една от най-силните инвестиционни групи в света гарантира много силен гръбнак за ISCAR и IMC“, заяви Ейтан Вертхаймер, бивш председател на IMC, след като Групата беше придобита от Berkshire Hathaway. „Това ще даде възможност на IMC Group да прави иновации, да се разширява още по-агресивно, отколкото в миналото, и да си партнира по-тясно с клиентите.
  От скромното създаване на ISCAR през 1952 г., тя се разви до настоящата си позиция в IMC Group, която сега включва над 130 дъщерни дружества, които оперират в над 60 страни. Това забележително постижение е дълбоко вкоренено в споделената визия на индустриалеца Стеф Вертхаймер и неговия син Ейтан Вертхаймер.
  © ISCAR LTD. Manufacturer of Metalworking Tools (Iscar.com) All Rights Reserved